Wat moet je doen bij pijnklachten?

Pijnklachten zijn enorm vervelend. Niemand vindt het immers leuk om pijn te ervaren. Als de pijn maar van korte duur is dan kan hier nog redelijk mee omgegaan worden.

Als deze echter lange tijd door blijft zetten dan is dit een van de ergste gezondheidsklachten waarmee je geconfronteerd kunt worden. Chronische pijn kan het leven van mensen op meerdere vlakken negatief beïnvloeden.

Zo is het bijvoorbeeld vaak door de pijn niet mogelijk om te werken. Ook sociale relaties hebben onder deze klachten te leiden omdat je niet het huis uitgaat om leuke dingen te doen. Iedereen kan met dit soort klachten te maken krijgen en daarom is het goed om te weten wat je moet doen bij pijnklachten. Wil je meer weten over pijnbestrijding, bekijk het bij Vrij van Pijn een behandelaar in Leiden.

Eerst een diagnose en behandeling krijgen

diagnoseOp het moment dat je door problemen met de gezondheid pijn ervaart moet je niet meteen beginnen met het slikken van medicijnen. Pijnstillers zullen misschien de pijn verzachten maar deze niet oplossen.

Als eerste moet je daarom een diagnose krijgen van het probleem en een behandeling om dit op te lossen in werking stellen. De diagnose kan je vaak gewoon krijgen bij een huisarts. Hier maak je een afspraak en vertelt de dokter wat de pijnklachten precies zijn die je ervaart.

Aan de hand van de symptomen zal de huisarts een diagnose stellen. De volgende stap is een behandeling starten om genezing te bewerkstelligen. In de tussentijd kunnen ook pijnstillers genomen worden.

Leren leven met chronische pijnklachten

Er zijn aandoeningen waar iemand aan kan leiden waarbij men chronische pijnklachten ervaart. Een hernia is hier een voorbeeld van. Zelfs bij het ondergaan van een behandeling op weg naar genezing en het nemen van medicijnen om de pijn te stillen zullen mensen nog altijd klachten blijven ervaren. Zij moeten dan met deze pijnklachten leren leven.

Dingen die mensen kunnen doen is bijvoorbeeld een meditatie aanleren. Dit stelt mensen in staat om ontspannen te blijven op de momenten dat zij pijn ervaren. Ook is het goed om te leren hoe je familieleden en dierbaren op de hoogte kunt stellen wat de pijn met je doet. Zij kunnen dan meer begrip hiervoor tonen waardoor sociale relaties minder te lijden hebben.

0 Responses to “Wat moet je doen bij pijnklachten?”


Comments are currently closed.